Winkelmandje

Inhoud: 0 producten
Totaal: € 0.00Home > Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Sensitest ovulatietest sensitive


Sensitest ovulatietest sensitive

Producttype: ovulatietest
Houdbaar tot: Mei 2024

Gebruiksaanwijzing Sensitest Ovulatietest midstream (LH) SensitiveLees voor je begint met testen de gehele gebruiksaanwijzing door. De Sensitest ovulatietest is een eenvoudige manier om de paar vruchtbare dagen van de vrouw in een maand vast te stellen. Deze test heeft een hoge gevoeligheid en kan kleine verschillen in de concentratie van het Luteïniserend Hormoon (LH) hormoon in de urine detecteren. Daarmee is deze test zeer geschikt voor het vinden van je LH piek. Ongeveer 24 tot 48 uur voordat de eisprong/ovulatie plaatsvindt, neemt in de urine de hoeveelheid van het LH hormoon toe en is er een sterke stijging van dit hormoon meetbaar in de urine. Deze piek duurt maar 1 of 2 dagen. Zodra de ovulatietest in de urine wordt gehouden verplaatst de urine zich door capillaire werking langs het membraan. Zodra de urine de testzone bereikt zal dit een gekleurde lijn vormen. Nadat het LH gehalte in de urine op z`n hoogst is, vindt de ovulatie plaats binnen 24 tot 48 uur. In deze tijd heb je de meeste kans om zwanger te worden, na gemeenschap (zie testresultaat van afb. 3).

Om deze LH piek te vinden, zul je een aantal opeenvolgende dagen moeten testen. Allereerst zul je je cycluslengte moeten bepalen. Neem een gemiddelde van de afgelopen cycli. De beste dag om te beginnen met testen kun je aflezen in de tabel (zie afbeelding hiernaast). Je telt vanaf de eerste dag van je menstruatie (dag 1). Je gaat door met testen totdat je de LH piek kunt aflezen van de ovulatietest. De ovulatie vindt dan plaats binnen 24 tot 48 uur.Op welk tijdstip kan ik de ovulatietest uitvoeren?Het tijdstip De test kan op ieder moment van de dag worden uitgevoerd. Het liefst niet met ochtendurine. Het is wel belangrijk dat het testen op alle achtereenvolgende dagen ongeveer op hetzelfde tijdstip gebeurt.gemiddelde lengte van de cyclusstart met testen
21dag 4
22dag 5
23dag 6
24dag 7
25dag 8
26dag 9
27dag 10
28dag 11
29dag 12
30dag 13
31dag 14
32dag 15
33dag 16
34dag 17
35dag 18
36dag 19
37dag 20
38dag 21
Benodigdheden voordat je gaat testen1. Een gesloten folieverpakking met Sensitest ovulatietest. Gebruik geen ovulatietest uit een geopende of beschadigde verpakking.

2. Urine van de vrouw waarbij de ovulatie moet worden vastgesteld.De test in 6 stappen1. Neem een gesloten verpakking en controleer of er “Ovulatietest” op staat. Gebruik geen test waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

2. Maak het pakje met de test open met droge en schone handen.

3. Haal de dop van de opnamestift en houd het vrijgekomen gedeelte met absorptiestift tien seconden in je urinestraal, met de punt naar beneden. Of steek dit gedeelte vijf seconden in een schoon en droog bakje met opgevangen urine.

4. Plaats de dop terug op de test. Druk de dop goed aan.
5. Leg de test op een vlakke, droge ondergrond, met het venster naar boven.

6. Wacht 5 minuten om het resultaat af te lezen. Het is belangrijk dat de achtergrond geen verkleuringen meer laat zien. Wacht echter niet langer dan 30 minuten met het aflezen van het resultaat.Resultaat van de test• Het resultaat is negatief als er alleen één lijn verschijnt (afbeelding 1). Dit is de controlelijn (C) om te zien of de test juist is uitgevoerd. Indien testlijn (T) niet zichtbaar is of zeer licht roze verschijnt heeft het lichaam nog onvoldoende LH aangemaakt om te kunnen spreken van een LH piek (afbeelding 1 en 2). Beide testresultaten kunnen als negatief worden geïnterpreteerd.


Afbeelding 1 en 2: hier zie je 2x een negatieve ovulatietest. Ook met een zeer licht testlijntje (bij T) is de uitslag negatief. Met deze uitslag op de ovulatietest heb je weinig kans om zwanger te worden.
• Het resultaat is positief als er twee lijnen te zien zijn (afbeelding 3). Je ziet een duidelijke controlelijn (C) en een duidelijke testlijn (T). Beide lijnen zijn van dezelfde kleur of de testlijn (T) is donkerder dan de controlelijn (C). Op dit moment is de hoeveelheid LH in je lichaam maximaal.


Afbeelding 3: hier zie je een positieve ovulatietest. Je hebt een donker streepje bij zowel C als T. Beide lijntjes zijn ongeveer even donker. Met deze testuitslag op de ovulatietest heb je de grootste kans om zwanger te worden.
• Als er geen lijnen te zien zijn, is de test waarschijnlijk onjuist uitgevoerd. Mogelijk is er te weinig urine door de ovulatietest opgenomen. Houd de ovulatietest dan nogmaals enkele seconden in de urine.De uitslag is negatiefAls de ovulatietest na herhaaldelijk testen op opeenvolgende dagen geen LH piek kan aantonen, bestaat de kans dat je op de verkeerde dagen hebt getest. Bereken de gemiddelde lengte van je cyclus opnieuw. Begin zo mogelijk in je volgende cyclus 2 dagen eerder dan de tabel aangeeft. Als je bij herhaalde pogingen negatieve uitslagen hebt, adviseren we om contact op te nemen met je huisarts of gynaecoloog. Ook bij een onregelmatige of buitengewoon lange cyclus raadpleeg je huisarts.De uitslag is positiefAls de test aangeeft dat het LH gehalte in de urine op z`n hoogst is, vindt de ovulatie plaats binnen 24 tot 48 uur. In deze tijd heb je de meeste kans om zwanger te raken na gemeenschap.Beperking 1: Betrouwbaarheid van ovulatietest

Met een betrouwbaarheid van 99% is de Sensitest ovulatietest midstream net zo betrouwbaar als een vergelijkbare test van je huisarts. Je persoonlijke medische situatie kan echter de uitslag van deze test beïnvloeden. Vrouwen met het polycysteus ovarium syndroom kunnen een onjuiste positieve uitslag krijgen. Raadpleeg in geval van twijfel je huisarts.

Beperking 2: Gebruik van alcohol

Alcohol kan de testuitslag beïnvloeden. Gebruik geen ovulatietesten na het drinken van alcohol.

Beperking 3: Niet gebruiken als anticonceptiemethode

Gebruik de ovulatietest niet als anticonceptiemethode. Aangezien zaadcellen een aantal dagen in leven kunnen blijven, blijft de kans op zwangerschap aanwezig.

Beperking 4: Drink niet te veel

Het drinken van zeer veel water of andere vloeistoffen kan leiden tot een verwatering van de urine en daardoor een onduidelijke testuitslag. Het wordt daarom aangeraden om tijdens het testen niet uitzonderlijk veel te drinken. Stop bij voorkeur met drinken circa 2 uur voordat je een ovulatietest wilt uitvoeren.

Beperking 5: Ovulatietest en het zwangerschapshormoon (hCG)

De ovulatietest reageert ook op het zwangerschapshormoon hCG. Indien je gedurende 4 of 5 dagen een positieve testuitslag krijgt op de ovulatietest met een donkerpaarse testlijn (zoals afbeelding 3), doe dan eerst een zwangerschapstest. Ook tot 9 weken na een miskraam kan de ovulatietest positief aangeven.Tekst van deze gebruiksaanwijzing is herzien op 12 januari 2010. Versie 1.4


Beoordeling Shop

Telefonische helpdesk

Waardering producten

Klant ervaring: zeer tevreden
Het product heeft mij goed geholpen, zo wist ik precies wanneer ik vruchtbaar was. Ik zou het weer opnieuw bestellen, en ik zou het iedereen aanraden.

Klant ervaring: zeer tevreden
Met andere testen kreeg ik mijn LH piek niet gevonden. Daarom de sensitive geprobeerd en meteen de eerste ronde dat ik ze gebruikte mijn piek gevonden!

Klant ervaring: tevreden
Hij geeft een duidelijk beeld van je vruchtbare dagen!

Klant ervaring: zeer tevreden
Ik heb deze test 3 jaar terug gebruikt en was gelijk zwanger. Nu heb ik hem weer besteld en nu weer in een keer zwanger... Dus deze testen raad ik iedereen aan.

Klant ervaring: zeer tevreden
Het heeft voor ons gedaan wat hij zou moeten doen. Na 2 weken een positieve zwangerschapstest vast.

Klant ervaring: zeer tevreden
Duidelijke uitleg, makkelijk in gebruik. En geeft duidelijke uitkomsten! Helemaal blij mee!

Klant ervaring: zeer tevreden
Zeer duidelijke testen, heb direct mijn piek gevonden.

Lees meer waarderingen
Video presentatie

Met het gebruik van onze website ga je akkoord met de cookie voorwaarden.Informatie over online testen

Social media en ervaringen
Over Sensitest

Retouren
Onze online winkels

Oude site
Onze producten

FotositesDe complete inhoud van deze website © Sensitest 2005 - 2023.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.