Winkelmandje

Inhoud: 0 producten
Totaal: € 0.00Home > Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Sensitest Zwangerschapstest Extra Vroeg 4 dagen Eerder


Sensitest Zwangerschapstest Extra Vroeg 4 dagen Eerder

Producttype: zwangerschapstest
Houdbaar tot: December 2025Bekijk de korte instructievideo op de Video Pagina.


Gebruiksaanwijzing Sensitest Zwangerschapstest Midstream (hCG)Het is belangrijk voor het uitvoeren van elk type zwangerschapstest dat deze lang genoeg in de urine wordt gehouden. Als de test te kort in de urine wordt gehouden kun je mogelijk geen testuitslag krijgen. Merk je al binnen 1 minuut dat de urine niet door de test loopt, dan kun je de tip van de test nogmaals 5-10 tellen in de urine houden. Het is hiervoor wel handig als je van te voren wat urine hebt opgevangen in een bekertje.Zo werkt de test

Lees voor u begint met testen de gehele gebruiksaanwijzing door. Zodra u zwanger bent, produceert uw lichaam het zwangerschapshormoon humaan choriongonadotrofine (hCG). De hoeveelheid hCG verdubbelt elke 2 a 3 dagen en bereikt een piek na ongeveer 7 a 12 weken zwangerschap. Deze test detecteert het zwangerschapshormoon in uw urine. De Sensitest Zwangerschapstest Midstream kan de aanwezigheid van HCG al aantonen vanaf vier dagen voordat u ongesteld moet worden. Om een betrouwbare uitslag te verkrijgen, raden wij echter aan om de test uit te voeren vanaf de dag dat u uw menstruatie verwacht. Als u een regelmatige cyclus heeft, kunt u de Sensitest Zwangerschapstest Midstream gebruiken vanaf de dag u uw menstruatie verwacht. Bij een onregelmatige cyclus gaat u uit van de langste cyclus die u in het afgelopen half jaar heeft gehad.Het tijdstip

De test kan op ieder moment van de dag worden uitgevoerd.Benodigdheden voordat u gaat testen

1. Een gesloten folieverpakking met een Sensitest Zwangerschapstest Midstream. Gebruik geen zwangerschapstest uit een geopende verpakking.

2. Urine van de vrouw waarbij de zwangerschap moet worden vastgesteld.De test in 6 stappen

1. Neem een gesloten verpakking en controleer of er Zwangerschapstest op staat. Gebruik geen test waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

2. Maak het pakje met de test open met droge en schone handen.

3. Haal de dop van de opnamestift en houd het vrijgekomen gedeelte (S) 10-15 seconden in uw urinestraal, met de punt naar beneden. Of steek dit gedeelte 10 seconden in een schoon en droog bakje met opgevangen urine.

4. Plaats de dop terug op de test. Druk de stift goed aan.

5. Leg de test op een vlakke, droge ondergrond, met het venster naar boven.

6. Wacht 5 tot 10 minuten om het resultaat af te lezen. Het is belangrijk dat de achtergrond geen verkleuringen meer laat zien. Wacht echter niet langer dan 30 minuten met het aflezen van het resultaat.Resultaat van de test


Voorbeeld: je bent NIET zwanger
Het resultaat is negatief als er alleen een roze lijn verschijnt in het ronde venster. Dit is de controlelijn (C) om te zien of de test juist is uitgevoerd. De testlijn (T) in het hartje-venster is niet zichtbaar. U bent niet zwanger.

Voorbeeld: je bent zwangerHet resultaat is positief als er twee roze lijnen te zien zijn. Er is een duidelijke controlelijn (C) zichtbaar in het ronde venster en er is een testlijn (T) zichtbaar in het hartje-venster. Ook bij een lichte testlijn is er hCG waargenomen in uw urine. U bent zwanger.

Als er geen lijnen te zien zijn, is de test waarschijnlijk onjuist uitgevoerd. Mogelijk is er te weinig urine door de zwangerschapstest opgenomen. Houd de midstream nogmaals enkele seconden in de urine.
Als de uitslag negatief is (niet zwanger)

Indien de test aangeeft dat u niet zwanger bent, heeft de Sensitest Zwangerschapstest Midstream geen zwangerschapshormoon kunnen aantonen. U bent niet zwanger of de kans bestaat dat u de test te vroeg heeft uitgevoerd. U kunt na 3 dagen opnieuw een test uitvoeren. Als u ondanks een negatieve uitslag niet binnen een week menstrueert, adviseren we om contact op te nemen met uw huisarts.Als de uitslag positief is (wel zwanger)

Als de test aangeeft dat u zwanger bent, is het verstandig om dit aan uw huisarts te melden om de juiste begeleiding te krijgen tijdens uw zwangerschap.


Beperking 1: Na zwangerschap, miskraam, steriliteitsbehandeling

Na een bevalling of een miskraam kan het ongeveer 9 weken duren voordat het zwangerschapshormoon hCG volledig uit je lichaam is verdwenen. Tot deze tijd geeft de zwangerschapstest een positief resultaat, terwijl je niet zwanger bent. Ook na een steriliteitbehandeling, gebaseerd op hCG, kan de zwangerschapstest een foutieve testuitslag geven. Raadpleeg je huisarts.


Beperking 2: Betrouwbaarheid van zwangerschapstest


Met een betrouwbaarheid van 99% is de Sensitest zwangerschapstest net zo betrouwbaar als een vergelijkbare test van je huisarts. Toch kan alleen je huisarts een zwangerschap bevestigen na overweging van klinisch onderzoek en laboratorium testen. Je persoonlijke medische situatie kan de uitslag van deze test beïnvloeden. Raadpleeg bij zwangerschap of bij twijfel over een zwangerschap altijd je huisarts.


Beperking 3: Gebruik geen alcohol


Alcohol kan het testresultaat beïnvloeden. Doe geen zwangerschapstest na het drinken van alcohol.
Beperking 4: Oorzaak verhoogd niveau hCG
Een verhoogd niveau hCG hoeft niet alleen door zwangerschap te worden veroorzaakt. Dit moet worden uitgesloten voordat een zwangerschap kan worden vastgesteld met urine.


Beperking 5: Drink niet te veel


Het drinken van veel water of andere vloeistoffen kan leiden tot een verwatering van de urine en daardoor een onduidelijke testuitslag. Het wordt daarom aangeraden om tijdens het testen niet uitzonderlijk veel te drinken. Stop bij voorkeur met drinken circa 2 uur voordat je een test wilt uitvoeren. Als een urinemonster te waterig is, kan de testuitslag negatief zijn. Als toch een zwangerschap wordt verondersteld, herhaal de test na 48 uur.


Beperking 6: Beoordeling van de testresultaten


Een normale zwangerschap kan niet worden onderscheiden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gebaseerd op het hCG niveau in urine. Een vroegtijdige of gemiste abortus kan leiden tot eerst een licht positieve en later negatieve testresultaten.


Beperking 7: Testen voor je menstruatie


De Sensitest zwangerschapstest heeft een hoge gevoeligheid en kan al voor je menstruatie hCG aantonen in je urine. De test heeft echter een hogere betrouwbaarheid wanneer je de test uitvoert op de dag dat je je menstruatie verwacht of later. Indien je voor je menstruatie de Sensitest zwangerschapstest uitvoert, wordt aangeraden om nog een zwangerschapstest uit te voeren op de dag dat je je menstruatie verwacht.Tekst van deze gebruiksaanwijzing is herzien op 12 februari 2007. Versie 1.1
Beoordeling Shop

Telefonische helpdesk

Waardering producten

Klant ervaring: zeer tevreden
Heel vroeg al een Betrouwbaar resultaat. Zeer tevreden

Klant ervaring: tevreden
Lekker klein formaat, makkelijk in gebruik. Het hartje is mooi. Waar door het heel duidelijk word. Als daar een streep in staat ben je zwanger.

Klant ervaring: zeer tevreden
Prettig dat het snel geleverd wordt en in een “anonieme” envelop. Goed en stevig verpakt. Hij doet wat hij moet doen! Makkelijk in gebruik en leuk om te bewaren.

Klant ervaring: tevreden
Kleiner dan een "normale" zwangerschapstest maar makkelijk uit te voeren en duidelijk af te lezen.

Klant ervaring: zeer tevreden
Heel eenvoudig en heel snel af te lezen..

Klant ervaring: zeer tevreden
Test was makkelijk uit te voeren en ook makkelijk om af te lezen. Zeer fijn product!

Klant ervaring: zeer tevreden
Klein, maar handzaam en een duidelijk resultaat.

Lees meer waarderingen
Video presentatie

Met het gebruik van onze website ga je akkoord met de cookie voorwaarden.Informatie over online testen

Social media en ervaringen
Over Sensitest

Retouren
Onze online winkels

Oude site
Onze producten

FotositesDe complete inhoud van deze website © Sensitest 2005 - 2024.
Tekst of beeld mag uitsluitend worden gekopieerd na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.